Estadística del Ciment

Compartir

Descripció

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través del Gabinet Tècnic de la Secretaria General d'Indústria i de la Pequeño i Mitja Empresa, és responsable de la realització de l'estadística del ciment.

L'objectiu d'aquesta estadística és proporcionar una informació precisa, fiable i en el menor termini de temps possible, de l'evolució del sector cementero espanyol, de tal forma que es puguin satisfer les necessitats d'informació sobre el mateix a tots els agents econòmics i socials que la requereixen.

Les estadístiques sobre les principals magnituds del sector cementero espanyol és un instrument àmpliament utilitzat com a indicador de l'evolució del propi sector, així com del sector de la construcció a Espanya, sent aquest últim un sector bàsic de l'economia espanyola.

L'ús de les estadístiques del sector cementero com a indicador macroeconòmic, és àmpliament utilitzat per diferents agents econòmics i socials, incloent les pròpies administracions públiques tant d'àmbit nacional com a regional, que demanden aquesta informació per poder seguir d'a prop l'evolució de la producció i consum d'aquest producte com a dada important i representatiu de la conjuntura econòmica del país i de les seves diferents regions.

El calendari definit per a la publicació de l'estadística estableix que no més tard del dia 20 de cada mes es publicaran us resultats del mes anterior. A continuació, es mostra el calendari de publicació de l'estadística:

Calendari de publicació de les estadístiques del ciment: 2020 [PDF] [126.54 kB]

Principals resultats

Els fitxers als quals s'enllaça a continuació inclouen els resultats de les estadístiques del ciment dels últims mesos.

Estadística ciment corresponent al mes de gener [XLSX] [187.83 kB]

Estadística ciment corresponent al mes de gener [PDF] [560.58 kB]

Estadística ciment corresponent al mes de gener [ODS] [173.12 kB]

Metodologia

Als següents enllaços es pot descarregar la metodologia utilitzada per a l'elaboració de les estadístiques del ciment.

Projecte Tècnic Estadística del Ciment [PDF] [713.54 kB]

Informi Metodològic Estandarditzat [PDF] [761.43 kB]